Бяха показани за първи път нови монети с портрета на крал

...
Бяха показани за първи път нови монети с портрета на крал
Коментари Харесай

Показаха първите монети с лика на Чарлз Трети

Бяха показани за първи път нови монети с портрета на крал Чарлз Трети, като до седмици в послание ще влязат 50 пенса с неговия облик.Би Би Си получи първи достъп до монетите от 50 пенса и възпоменателната монета от 5 лири, които включват изображение на краля, дело на английския ваятел Мартин Дженингс.

Монетите следват вековната традиция, съгласно която монархът е извърнат наляво - в противоположната посока на своя предходник.Както и при предходните английски крале и за разлика от кралицата, той не носи корона.
-->
 New coins featuring King Charles

Крал Чарлс Трети персонално е одобрил изображението и съгласно осведомени е удовлетворен от приликата.Кралският монетен двор ще пусне монетите за продажба на колекционери в началото на идната седмица. Монетата от 50 пенса ще бъде налична за общо прилагане доста преди края на годината, като ще се популяризира съгласно търсенето от банките и пощите.

Новата монета ще бъде в обращение дружно с монетите с лика на починалата кралица, тъй че тези 27 милиарда монети към момента ще бъдат одобрявани в магазините.

Ан Джесъп, основен изпълнителен шеф на Кралския монетен двор, съобщи, че монетите нормално устоят 20 години, тъй че и монетите с лика на кралица Елизабет, и тези с облика на крал Чарлс Трети ще бъдат в послание дружно още дълги години. " Хората не би трябвало да се тормозят, в случай че имат монети с кралицата. Ние ще запазим тези монети в послание ", сподели госпожа Джесъп. " Виждаме, че хората минават към разнообразни форми на заплащане, само че те в действителност обичат да употребяват и монети по доста разнообразни аргументи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР